Nemocnice následné péče se představily na vlnách Českého rozhlasu Plzeň

20. 2. 2019

ROZHLASOVÁ DEBATA

Jakou léčbu dnes poskytují nemocnice následné péče a o jaké pacienty se starají? A jak jsou konkrétně vybavené nemocnice v Horažďovicích či Svatá Anna v Plané spadajíí do Skupiny NPK? Posluchačům Českého rozhlasu Plzeň to v úterý 19. února sdělily v debatních pořadech " Co vás zajímá" a "Poradíme vám" primářka Nemocnice následné péče Horažďovice MUDr. Hana Veselovská  a náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Nemocnice následné péče Svatá Anna Miroslava Kordíková.

Co vás zajímá?

Co všechno následná péče zahrnuje a pro koho je určena? Může si pacient sám vybrat nemocnici následné péče? S tím nás seznámily MUDr. Hana Veselovská, primářka nemocnice v Horažďovicích, a Miroslava Kordíková, náměstkyně pro ošetřovatelskou péči nemocnice Svatá Anna v Plané. Představily nám také vybavení obou nemocnic patřících do Skupiny Nemocnice Plzeňského kraje a prozradily i to, jestli si tato zdravotnická zařízení konkurují.

Poradíme vám

Pacienti po operacích kloubů, páteře, ale i po mozkových příhodách, amputacích nebo těžkých úrazech. Ti všichni potřebují tzv. následnou péči, kterou v kraji poskytují například Nemocnice Svatá Anna nebo Nemocnice Horažďovice. O nemocnicích si povídáme v lékařské poradně s MUDr. Hanou Veselovskou a Miroslavou Kordíkovou, které vyvracejí častý názor, že následná péče se rovná léčebna dlouhodobě nemocných.