Škoda Fit Půlmaraton běželi i zdravotníci krajských nemocnic

1. 10. 2018

KRÁTKÁ INFORMACE

„Klatovská štafeta, letí jako raketa.“ S tímto transparentem povzbuzovaly při včerejším Škoda Fit Půlmartatonu zdravotní sestry z Klatovské nemocnice své kolegy a kolegyně, kteří se postavili na strat. Půlmaraton pro závodní i rekreační běžce se konal v Plzni. Kromě týmu klatovské chirurgie se na trať vydala i štafeta Stodské nemocnice a Nemocnice Plzeňského kraje měly zastoupení i v závodě jednotlivců. Skupinu NPK reprezentoval i tradiční zdravotnický stan, kde hlavně děti mohly prokázat své znalosti ze zdravovědy a soutěžit o různé ceny.

„Zdraví a aktivní pohyb patří k sobě. Proto se účastníme podobných akcí jako partneři a zároveň podporujeme zaměstnance, aby se do sportovních akcí aktivně zapojovali,“ říká předseda představenstva Nemocnic Plzeňského kraje Marek Kýhos s tím, že společnost proto zaplatila všem zúčastněným zdravotníkům startovné.

Mezi startujícími byla i Lucie Hlávková z anesteziologicko-resuscitačního oddělení Stodsské nemocnice. „Běhám už patnáct let a moc mě to baví. Vítám, že nemocnice tyto aktivity podporuje,“ řekla po závodě.

Na start čtvrtého ročníku Škoda Fit Půlmaratonu se letos postavilo zhruba 1600 běžců. Reprezentanti krajských nemocnic sice na stupně vítězů nedosáhli, ale umístili se v předních částech tabulek. Gratulace!