Zákazy návštěv už skončily ve všech krajských nemocnicích

20. 3. 2018

Vzhledem ke zlepšující se epidemiologické situaci a poklesu počtu lidí s respiračním onemocněním ukončily nemocnice Plzeňského kraje zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů. Jako poslední zrušilo zákaz v úterý 20. března  i interní oddělení Stodské nemocnice.

Po celou dobu "chřipkové epidemie" se omezení netýkalo Domažlické nemocnice. Ve všech ostatních byly zákazy oznámeny během února a postupně končily v Nemocnici Horažďovice - 9. března; v Rokycanské nemocnici a Nemocnici Svatá Anna - 16. března, v Klatovské nemocnici - 17. března a ve Stodské nemocnici (platilo jen na interním odd.) - 20. března.

"Dále ale vyzýváme k ohleduplnosti. Pokud se u někoho projevují příznaky virózy nebo chřipky, žádáme, aby návštěvu svých blízkých upoutaných na nemocniční lůžko raději odložil. Chrání tím jejich zdraví. Hospitalizovaní pacienti jsou zpravidla oslabení a jsou náchylnější k nemocem. Platí to hlavně pro starší pacienty," říká mluvčí nemocnic Jiří Kokoška.

10+1 rada, jak se vyhnou chřipce

Bc. Jiří Kokoška